Служителите на 'Арсенал' излизат в принудителен отпуск до 4 март

OFFNews 10 февруари 2022 в 15:38 1453 0

Служителите на оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък излизат в принудителен отпуск от 14 февруари до 4 март заради високото ниво на заболеваемост в област Стара Загора, написаха от ръководството на предприятието във в. “Заводска трибуна”. 

Част от служителите на военния завод са в отпуск още от средата на януари. Тогава като мотив беше посочено поскъпване на енергоносителите и суровините, на металите на международните пазари, както и разпространението на варианта на COVID Омикрон. 

При изявено желание от работниците и служителите ще се разрешава ползването на неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж. На ползвалите неплатен отпуск ще бъдат предоставени ваучери за храна, а здравноосигурителните вноски ще са за сметка на работодателя, става ясно още от съобщението.

При неотложна производствена необходимост определени цехове, звена и участъци, утвърдени от изпълнителния директор, могат да работят и през периода 14 февруари – 4 март 2022 г.

"Арсенал" АД е финансово стабилен и не се предвижда съкращаване на персонала, подчертават от ръководството на дружеството.

Предприятието ще продължи да изплаща заплатите и ежемесечните ваучери за храна на стойност 80 лв. Ваучерите за февруари вече са осигурени и ще бъдат раздадени на 14 февруари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови