След пороя: Поне 200 къщи са наводнени в карловски села

OFFNews 03 септември 2022 в 08:52 2353 1

Наводнение

Снимка БГНЕС/архив

Има отнесени няколко моста и улици, вече няма бедстващи хора

Поне 200 къщи са наводнени в карловските села, които вчера пострадаха от придошлата река Стряма след пороите, които изляха над 190 литра вода на кв. метър.  7 души с хронични заболявания от залетите домове са били настанени в карловската общинска болница. 

Критичните участъци по течението на реката бяха под наблюдение цяла нощ. Блокиран остана и екип на Радио Пловдив край недостъпното село Богдан, съобщи БНР.  Големи са пораженията по инфраструктурата, все още няма електрозахранване. Най–сериозно пострадали са карловските села Каравелово и Богдан, откъдето снощи бяха евакуирани бедстващи. 

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов съобщи, че водата вече е понамаляла, а снощи до късно са евакуирани хора от залетите къщи. "Вадени са хора и извън населените места, от вили, с хеликоптери, със спасители с въжета. Нямаме повече информация за бедстващи хора", обясни той. Днес ще се направи пълна проверка къща по къща, за да се провери да няма останали бедстващи хора в откъснатите села Богдан и Каравелово.

"Има отнесени няколко моста и улици. Днес сме осигурили доставката на храна и вода за хората. Ако можем да възстановим единият мост, ще бъде по него или пак хеликоптери ще се включат", каза още кметът. 

Тежка е обстановката и в селата Розино, Столетово и Московец. 

По данни на дежурния в пловдивската пожарна река Стряма е започнала да прелива в района на Войводиново и 134-ти км на магистрала „Тракия“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови