След катастрофата край Своге: Трима остават с опасност за живота

OFFNews Последна промяна на 27 август 2018 в 08:33 1442 0

Животът на трима от шестимата пострадали при катастрофата, които са настанени в "Пирогов", вече е вън от опасност. Това съобщи директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов.  

Днес двама ще бъдат изведени от реанимация. На някои от пациентите им предстоят още операции, на една от жените ще бъдат извършени допълнителни изследвания и най-вероятно предстои оперативна интервенция в областта на лицевите кости, обясни проф. Балтов, цитиран от БНР. По думите му при останалите пациенти няма промяна в състоянието, те остават на командно дишане. 

От шестимата, постъпили в болница "Св. Анна“, всички са в тежко състояние, съобщиха от лечебното заведение. 62-годиша жена е с опасност за живота. През вчерашния ден лекарите са оперирали и останалите болни и те са стабилизирани.

Няма промяна в състоянието на двамата пациенти, настанени във ВМА. Стабилно е състоянието на 53-годишната жена, която е адекватна и контактна. В тежко, но стабилно състояние е 30-годишният пациент. На него му предстоят още операции, уточняват от ВМА. Без опасност за живота и в стабилно състояние е приетият пациент в болница "Царица Йоана“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови