След гонка арестуваха полицай за трафик на бежанци

OFFNews 07 август 2018 в 17:13 6584 1

Полицай от СДВР е арестуван за нелегален трафик на бежанци, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, цитиран от "Фокус".

Трафикантите е трябвало да бъдат прекарани от Бургас към София.

Арестуваният полицай е на 29 години. Той е работил с група от други трима души, които са задържани в София. 

На 5 август те започнали да превозват мигранти от Бургас към столицата в четири автомобила. В ранните часове на 6 август са превозени шестима бежанци. При втория курс обаче автомобилът бил забелязан от полицаи на няколко километра след Бургас. 

Полицаите правят няколко пъти опит да спрат автомобила, но безуспешно. При последния опит шофьорът решава да отбие към Карлово. Отново последва опит за спирането му, но отново е безуспешен. В Карлово мъжът изоставя шестимата афганистанци. Изхвърля багажа им, но запазва по-ценните вещи, обясни Попов.

Водачът е обявен за издирване и е задържан в Пирдоп. У него е открита служебна полицейска карта, от която става ясно, че той е служител на Охранителна полиция към СДВР. В тока на обувката му е открито и прахообразно вещество, което да го държи буден. Тепърва ще се установява дали това е наркотик, уточни той.

Полицията разкрива в апартамент в София още 16 души от афганистански произход, превозени от същия този полицейски служител срещу определена сума. По свидетелски показания сумата е била 2000 лева за всички. Групата превозени афганистанци се състои общо от 22-ма души.

Тези, които са били изоставени в Карлово, са общо 6 души, всичките мъже на възраст между 16 и 22 години. В групата, открита в София, има 15 възрастни и едно дете на около 10 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12559

1

dedoKoko

07.08 2018 в 18:28

Бе, някой се тупаше в гърдите, че у нас мигранти нема, ама кой ли беше?
Явно задачата на органа е да ги изнесе от страната, що го гоните момчето...