Слънцето пробива облаците, валежите намаляват

OFFNews 03 септември 2022 в 06:02 1673 0

Време

Снимка БГНЕС/архив

Повече слънце ще има днес

Слънчево ще е времето до обяд, повече облаци ще има над североизточните райони, където все още ще превалява. След обяд отново ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, след обяд в североизточната половина от страната до силен северозападен вятър. 

Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 23 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по северното крайбрежие по-често значителна и все още ще има краткотрайни валежи, на изолирани места и гръмотевици. След обяд облачността ще се разкъсва, на места по южното крайбрежие до предимно слънчево време. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода - около 26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд - купеста и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - 12°.

В неделя вятърът ще  е слаб, в западната половина от страната временно ще бъде и тихо. Ще има повече слънчеви часове, но след обяд на места в Западна България отново е възможно да превали. Температурите слабо ще се повишат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !