Слънце разгонва облаците, до 28 градуса днес

OFFNews 06 юни 2023 в 00:27 947 1

лято
Температурата на морската вода вече е 21 градуса.

През нощта дъждовете и гръмотевиците в Западна България ще отслабнат и стихнат, облачността ще се разкъса и ще намалее. В Източна България ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър, главно от югоизток. През деня ще бъде предимно слънчево, показва прогнозата за времето на НИМХ.

След обяд над планинските райони от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София - около 23°.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури ще са 21°-23°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови