Слънце предиобед, следобед - дъжд, вятър, гръмотевици и градушки

OFFNews 19 юни 2019 в 06:05 1554 0

Снимка Александра Маркарян

След валежите тази нощ денят ще започне със слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в западните и северните райони, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури ще са между 27° и 32°.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в масивите от Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места със слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 28° и 30°, на морската вода - от 21 на север от н. Калиакра, до 25-26 в южните райони. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето изгря в 5:48 часа и ще залезе в 21:08 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови