Слънце, после облаци и валежи в Западна България

OFFNews 30 юли 2023 в 06:41 3588 0

Море

Снимка БГНЕС/архив

Слънце ще грее до обяд, облачно ще е времето на места в по-късните часове на деня. През нощта срещу понеделник от запад-северозапад ще започнат валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. 

Жълт код е обявен в 11 области в Западна България. 

Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 31 градуса, според прогнозата на НИМХ.

През нощта срещу понеделник, с приближаването на студен атмосферен фронт, от запад-северозапад ще започнат валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. 

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28°, а на 2000 метра – около 20 градуса. 

Край морето ще е слънчево и ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Термометрите ще се качат на брега до 28 градуса, а сред вълните от 1-2 бала - ще варират от 24 градуса на юг до 14 градуса на север от нос Калиакра. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews