Слънце и облаци се редуват днес, захлаждане и дъжд от неделя

OFFNews 03 септември 2021 в 06:19 1156 0

Слънце и облаци ще се редуват днес, вятърът ще е слаб, а дъжд няма да вали.

Максималните температури ще са предимно между 22 и 27 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините облачността ще е променлива. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17, а на 2000 метра - около 10 градуса.

Повече слънце ще грее край морето по обяд. Ще духа до умерен североизточен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. На брега термометрите ще се качат до 22-25 градуса, а сред вълните от 2-3 бала - до 25 градуса. 

Утре ще се затопли и дневните температури ще достигнат 29 градуса. По-късно през деня обаче от запад облачността ще започне да се увеличава, все още без валежи. В неделя и понеделник облачността ще е по-често значителна. На места в Западна България, а през първия ден и по Черноморието ще има валежи, в отделни райони в Югозападна България - интензивни и с гръмотевици. Вятърът ще се обърне от изток и североизток, ще започне понижение на температурите, по-съществено през втория ден, когато максималните ще бъдат между 20 и 25 градуса.

Във вторник и сряда ще остане доста хладно, с променлива облачност. Само на изолирани места в южните райони и по Черноморието ще превалява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови