Слънце и дъжд се редуват до петък, започва затопляне през уикенда

OFFNews 19 май 2021 в 06:49 1402 0

Слънчево ще е времето преди обяд, после в западната част от страната ще превали краткотраен дъжд. По-интензивни и придружени с гръмотевици ще са валежите в Северозападна и Централна Северна България, където ще има условия и за градушки. 

Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Денят ще започне със слънце и в планините, където също в по-късните часове ще превали. реди обяд над планините ще бъде слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, по старопланинското било и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16, а на 2000 метра - около 9 градуса. 

Слънце и дъжд ще се редуват и край морето. На брега термометрите ще се качат до 24, а сред вълните от 1-2 бала - до 17 градуса. 

Утре ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен, с него ще започне да прониква хладен въздух. Температурите ще се понижават, максималните ще са от 17°-18° в Северозападна до 24°-25° в Югоизточна България. В петък вятърът ще стане северен, ще бъде хладно с максимални температури почти в цялата страна под 20 градуса. През уикенда обаче ще е предимно слънчево, започва затопляне. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews