Слънчево, с температури до 17 градуса днес. В неделя - минус 12°

OFFNews 20 февруари 2019 в 06:05 1480 0

С температури до минус 3 градуса ще ни посрещне утрото, но денят ще е слънчев, а температурите ще достигнат 12-17°, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Сутринта в Дунавската равнина, а до края на деня и в останалата част от страната, ще се появи до умерен вятър от запад-северозапад. Привечер от север ще се увеличи високата облачност.

Над планините ще е слънчево, с температури до около 7 градуса на 1200 метра, а на височина 2000 м те ще са около нулата. Вятърът ще се обърне от север-северозапад и ще се усили. Той ще бъде умерен, а по високите и открити части - временно силен.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с максимални температури 10-11 градуса в северните и 15-16 градуса в южните райони. Сутринта на много места видимостта ще е намалена. Преди обяд ще е почти тихо, след пладне ще се появи слаб запад-северозападен вятър. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Днес слънцето изгрява в 7:18 ч. и ще залезе в 18:03 ч.

В четвъртък ще е облачно, със средни температури между 3 и 11 градуса.

В петък сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините - сняг. До вечерта валежите ще обхванат цялата страна. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и рязко ще застудее. Още след обяд в североизточните райони, а през нощта срещу събота навсякъде дъждът ще премине в сняг, но до сутринта в повечето райони валежите ще спрат.

В събота ще е без съществени валежи, над Северна, по-късно и над Западна България ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността, над Южна ще остане значителна. Вятърът в западната половина от страната ще отслабне чувствително. Ще е доста студено, като и максималните температури ще са под 0°.

В неделя минималните ще са на места до минус 10°-минус 12°. Вятърът и на изток ще отслабне и ще започне отново затопляне. Над югоизточните райони ще остане облачно, все още е възможно да прехвърча сняг. Над останалата част от страната облачността ще намалее до слънчево.

В понеделник ще преобладава слънчево време, но от запад на изток ще има и временни увеличения на облачността. Ще духа слаб северозападен вятър. Повишението на температурите ще продължи. Във вторник вятърът в Дунавската равнина ще се усили, ще има повече облачност, на отделни места са възможни и слаби превалявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews