Слънчево преди обяд, облаци без валежи от сняг след това

OFFNews 08 февруари 2020 в 06:18 1647 0

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Тази нощ в страната нахлу студен въздух с умерен вятър от североизток, а на места преваля сняг. Температурите през нощта паднаха до минус 11.

Днес преди обяд над много райони ще е слънчево, но през деня облачността от север-североизток отново ще се увеличи. Ще остане почти без валежи. Североизточния вятър постепенно ще отслабне, показва прогнозата на НИМХ.

Максималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°, по ниски в източната част на Северна България – между минус 3° и 0°, в София - около 2°.

В планините облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен, по най-високите върхове - и бурен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен до силен северен вятър, който пред деня постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между 0° и 3°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но бавно ще отслабва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови