Слънчево начало на седмицата с температури до 16 градуса

OFFNews 13 март 2023 в 07:00 1778 0

цвете

Снимка БГНЕС

Нарциси

Времето днес ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 11°, сочи прогнозата на Националния институт по метрология и хидрология.

Слънчево и тихо ще е над Черноморието. След обяд ще се появи слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 12°, температурата на морската вода е 8° - 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части - до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще се задържат без съществена промяна - между минус 3° и 2°, а дневните ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°.

В сряда облачността ще се увеличи и от запад ще започнат валежи от дъжд. Температурите в по-голямата част от страната ще са все още високи, максималните - между 12° и 17°, но по-късно през деня, с ориентиране на вятъра от северозапад, ще застудява. До вечерта ще завали и в източните райони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки