Слънчево и топло, след обяд в Северозападна България ще вали

OFFNews 13 май 2021 в 08:01 1399 0

Снимка pexels

Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много в северозападната половина от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, показва прогнозата за времето на НИМХ.

В Северозападна България ще има и гръмотевична дейност, и условия за градушки. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, преди обяд в Източна България - от югоизток. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Почти без валежи. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови