Слънчево и топло днес, в неделя - сняг

OFFNews 13 март 2020 в 06:15 1607 0

Снимка Pixabay

Слънчево и топло ще остане времето днес. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса, в София - около 19, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за 13 март.

Вечерта обаче от северозапад ще започне увеличение на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне да се усилва и с него да нахлува по-студен въздух.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, към края на деня силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 17°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През нощта срещу събота облачността бързо ще се увеличи и след обяд на места, главно в Северна България и планинските райони, ще превали слаб дъжд. Ще започне понижение на дневните температури - максималните ще бъдат от 7-8° в северозападните райони до 17-18° в югоизточните. Минималните - високи, предимно между 5° и 10°.

През нощта срещу неделя и в неделя, с усилване на вятъра от изток-североизток, застудяването ще продължи. Ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините - от сняг, но с понижението на температурите и на места в Северна България, и по високите котловинни полета на Западна, дъждът ще премине в сняг. По-съществени като количество ще са валежите в югозападната половина от страната. По старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Още през нощта срещу понеделник валежите ще спрат и през следващите дни до средата на седмицата ще бъде без валежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови