Слънчево и топло днес, през уикенда са възможни слани

OFFNews 07 май 2021 в 06:54 2514 0

Слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд, но без валежи, ще е времето днес.

Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще са предимно между 26 и 31 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Преди обяд над планините ще бъде слънчево, няма да вали. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20, а на 2000 метра - около 14 градуса. 

Слънце ще грее до обяд и край морето, ще духа слаб южен вятър. Термометрите ще се качат до 24 градуса на брега, а сред вълните от 2-3 бала - до 16 градуса. 

През почивните дни температурите ще се понижат, отначало дневните, впоследствие и минималните. През нощта срещу събота и в събота вятърът от север-северозапад, в Източна България по-късно през деня - от североизток, ще се усили. Ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на места, главно в Източна и Южна България - краткотрайни валежи с гръмотевици. В неделя вятърът ще се смени с източен, през деня временно ще се усилва, особено в Източна България; в нощните часове ще е слаб, в котловините ще стихва. Времето ще бъде предимно слънчево, но сутрин хладно, с минимални температури в повечето места между 4 и 9 градуса; в отделни райони са възможни слани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови