Слънчево и топло днес и през почивните дни, дъжд и захлаждане - от сряда

OFFNews 20 август 2021 в 06:02 2355 0

Снимка Pixabay

Днешният ден ще е предимно слънчев, с временни увеличения на облачността над югозападните райони. На изолирани места след обяд слабо ще превали.

Ще духа слаб вятър. В източните райони той ще е до умерен от североизток.

Максималните температури ще са от 27° до 32°.

Над планините ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Рило-Родопската област. На изолирани места ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. По най-високите части той ще е от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 15°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-27°, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Тази сутрин слънцето в София изгрява в 6:39 ч. и залязва в 20:21 ч.

Продължителността на деня е 13 часа и 42 минути.

През почивните дни и в началото на новата седмица времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, по Черноморието - до умерен от североизток.

В събота над югозападните райони ще се развие купесто-дъждовна облачност, на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

В неделя по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България, но вероятността за валежи е малка.

Температурите бавно ще се повишават и във вторник максималните ще са между 30° и 35°.

В средата на седмицата от северозапад ще прониква хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в сряда - главно в западната половина от страната, а в четвъртък - и на изток. Температурите ще се понижат с 4-5 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!