Слънчево и студено

OFFNews 09 февруари 2023 в 07:12 1439 0

времето

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Прогноза за времето

През деня облачността ще продължи да намалява, след обяд над много райони до предимно слънчево време. Над източните райони облачността ще се задържи значителна, но ще е без валежи и там вятърът от север-североизток ще отслабне до умерен, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Ще остане студено с минимални температури между минус 10° и минус 5°, малко по-високи по морския бряг, в София – около минус 8°; максималните ще са между минус 2° и 3°, в София - около минус 1°. Атмосферното налягане ще се задържи значително по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но валежи са малко вероятни. Вятърът от север-североизток постепенно ще отслабва, но сутринта на места ще е временно силен. Максималните температури ще са 0-3°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала с тенденция да отслабва.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна, но ще е без валежи. До края на деня ще намалява, в масивите от Западна България до предимно слънчево. Ще духа умерен източен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 9°.

В петък ще бъде слънчево, а в събота с временни увеличения на облачността, средна и висока. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад, в много райони временно ще стихва. Температурите ще се повишават бавно, в събота минималните ще са между минус 8° и минус 3°, а максималните - между 2° и 7°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови