Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Слънчево и приятно време днес, влошава се в неделя

OFFNews 10 февруари 2022 в 06:00 1170 0

Снимка Сергей Антонов

Времето през днешния ден ще е предимно слънчево, ще духа слаб вятър от югозапад.

Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София около минус 2°. Максималните ще бъдат между 9° и 14°, в София около 11°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части преди обяд все още силен, север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб северозападен вятър, който около и след обяд ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 31 мин. и залязва в 17 ч. и 50 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 19 мин.

В петък ще бъде предимно слънчево. В отделни райони в източната част на Горнотракийската низина сутринта ще е с намалена видимост. Дневните температури ще се повишат още и максималните ще достигат на места до 15° - 17°. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, постепенно през деня в Северна България ще се усили до умерен. В събота ще е все още сравнително топло, но облачността бързо ще се увеличи. Отначало в източната половина от страната вятърът ще смени посоката си от североизток, до вечерта навсякъде ще е от изток-североизток и с него ще прониква сравнително студен въздух. Към вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места, главно в Западна България, ще има и слаби превалявания, предимно от сняг. В неделя ще преобладава облачно време, през деня без съществени валежи. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 4° и 9°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!