Слънчево и горещо днес, дъжд - идната седмица

OFFNews 18 август 2018 в 00:08 3147 0

Снимка pixabay.com

Днешният ден ще е предимно слънчев, с максимални температури до 30 градуса, а в София - около 29.

В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в северните и планинските райони ще превали слабо и за кратко, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток.

Над планините също ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 29 и 31°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Неделният ден ще е преобладаващо слънчев с временни увеличения на облачността в следобедните часове. На отделни места краткотрайно ще превали. Температурите ще останат без съществена промяна.

В началото на следващата седмица около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще превали и прегърми. Температурите слабо ще се понижат. В средата на седмицата ще има повече слънчеви часове, вероятността за валежи е малка. В петък отново ще има условия за краткотрайни валежи с гръмотевици. През повечето дни в западната половина от страната ще духа слаб източен вятър, в източната - до умерен от изток-североизток.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови