Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Слънчево и горещо, дъжд - в първата септемврийска седмица

OFFNews 30 август 2018 в 06:21 1669 0

Снимка pixabay.com

Днешният ден ще е слънчев, с температури до 33 градуса. Максималната за София ще е около 28, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.

В Източна България ще духа до умерен североизточен вятър.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб, по най-високите върхове до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 29°, а температурата на морската вода е 26° - 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

До края на седмицата ще бъде предимно слънчево. 

Временни увеличения на облачността ще има над планинските райони, но вероятността за валежи е малка. Вятърът в Източна България ще отслабне, ще бъде от изток-североизток. Дневните температури най-често ще са между 28° и 33°.

В началото на следващата седмица ще се задържи предимно слънчево. Ще се усили вятърът от изток-североизток. Във вторник и сряда над западната половина от страната ще има и по-значителни временни увеличения на облачността и на места ще превалява дъжд, придружен с гръмотевици. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 27° и 32°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews