Слънчево, горещо и пак ще вали

OFFNews 08 юли 2021 в 07:49 1672 0

Снимка pexels

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места и по-значителни в Източна България, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са от 25°-26° в североизточните райони и по Черноморието до 35°-36° в крайните югозападни.

Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!