Първокласник в болница след сбиване в училище

ОFFNews 05 май 2017 в 22:55 5388 1

След сбиване в час по физическо първокласник от бургаското училище „Константин Преславски” е в болница, предава телевизия "Нова".

Инцидентът станал вчера в ранния следобед на спортната площадка на учебното заведение, а по случая работи прокуратурата.

Даниел и съучениците му от 1 Б клас имали час по физическо. Разделени били на три групи. Той бил в групата, която играели футбол.

„Едното от децата казва на другото, че е лош вратар и тъй като въпросното дете тренира футбол, е засегнато от тези думи. По негови думи той се ядосал и решава да бутне другото момченце”, разказва Момка Момчева, помощник директор на СУ „К.Преславски”- Бургас.

Ударите били в корема. При сбиването Даниел губи и млечен зъб. Възпитателката в момента била с гръб към футболното игрище, защото се занимавала с момиченцата. Разбира за инцидента от тях.

На баща му предали падналият млечен зъб и го информирали за инцидента. На прибиране от училище момченцето получава болки в корема. Родителите го завели в болница. От  УМБАЛ- Бургас съобщават, че детето няма черепно-мозъчна травма, няма и усложнения.

От училището не изключват за неразположението на първокласника да има и друга причина-стомашен вирус, от който се оплаквал целия клас.

„Другият родител дойде тук, разговаряхме с него, с детето, при което отидоха, срещната се с другите родители, разговаряли са. Бащата отново потвърди, че няма претенции към никой”, заяви Момка Момчева.

През целия ден в училището бяха служители на детска педагогическа стая и психолози, които още продължат да работят с децата от 1 Б клас.

Пострадалият Даниел ще остане няколко дни за наблюдение в болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!