Ски и сноуборд училища настояват за промяна на плана за управление на парк Витоша

OFFNews 04 януари 2021 в 19:48 2812 0

Снимка facebook.com/park.vitosha

Сдружението "Витошките ски и сноуборд училища" внесе искане до министъра на околната среда и водите за промяна на плана за управление на природен парк "Витоша".

От сдружението настояват Режим 144, който сега гласи "Не се допуска промяна на предназначението на земите и горите от горския фонд и строителството в тях, с изключение на прокарване на проводи и съоръжения, свързани с техническата инфраструктура" да придобие следната редакция: "Не се допуска промяна на предназначението на земите и горите от горския фонд и строителството в тях, с изключение на прокарване на проводи и съоръжения, свързани с техническата инфраструктура и за извършване на реконструкция на съществуващите лифтове и влекове."

"От години ние изпитваме затруднения, свързани с нашата работа. Едно по едно съоръженията на територията на ПП „Витоша“ излизат от строя, защото са морално и физически амортизирани. И все по-малко остават местата на Витоша, където може да се извършва нормално обучение и тренировъчен процес. От дълго време наблюдаваме споровете, свързани с възможността за тяхната подмяна с нови и модерни съоръжения и виждаме, че всички се въртят в един омагьосан кръг, без да предприемат конкретни действия." - аргументират се от „Витошките ски и сноуборд училища“.

"За нас проблемът е ясен и смятаме с тази незначителна промяна в плана за управление да се реши един път завинаги този казус. Очакваме „Витоша ски“, след като имат възможност по закон за подмяна, да си удържат на думата" - заявиха още от сдружението "Витошките ски и сноуборд училища".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!