Скандалното сиропиталище Коджакафалията се превърна в най-красивото училище у нас

Вижте снимките - такова държавно училище в България няма

OFFNews 18 септември 2017 в 11:22 11358 0

Снимка www.e-burgas.com

Най-щастливите първокланици тази година прекрачиха прага на новото държавно училище в Бургас - "Александър Георгиев Коджакафалията". Само преди няколко години това беше дом за деца, който беше известен с постоянни проблеми с децата, включително имаше и скандал, в който едно от момичетата беше снимано в порно филм. 

Днес грозното сиропиталище е най-красивото училище у нас. След цялостен ремонт училището приема първокласници в стаи, в които учениците се чувстват уютно като у дома си. Снимките и репортажът от училището са публикувани в сайта e-burgas.com.  

200 деца от предучилищна възраст, първи и пети клас, облечени в униформите на училището с герба на "Коджакафалията", прекрачиха прага на новото школо. 

Стаите са китни и светли, а по коридорите има статуи, цветя и меки фотьойлчета. 

В коридорите са монтирани шкафчета, в които учениците ще могат да оставят учебниците и помагалата, които използват в училище и така няма да им се налага всеки ден да носят тежките раници. Шкафчетата вече са надписани с имената на децата, които ще получат ключ за тях. В стаите има проектори за образователни филмчета. Всяка стая е обзаведена по различен начин, според образователната програма, пише още бургаският сайт.

В двора са изградени нови спортни площадки и озеленяване. Училището е свързано чрез топла връзка със сградата на Френската и Математическата гимназия.

Вижте снимките - такова училище у нас няма. 

   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews