Скандалният строеж в Лозенец е на председателя на ГЕРБ в Царево

OFFNews 25 юни 2015 в 21:40 17529 17

Снимка Нова телевизия

Продължаващият през лятото строеж в Лозенец е на председателя на ГЕРБ в Царево Ангел Цигуларов и на общинския съветник от същата партия Георги Атанасов. 

                                

Първи за незаконното строителство алармира Атанас Русев от гражданско движение „Да запазим Корал“. След репортаж на Нова телевизия, който показа, че строителството в Лозенец продължава и през летния сезон, въпреки че по закон строежите по морето са забранени от 15 май до 1 октомври, кметът на община Царево глоби нарушителите с 2000 лв.

Фирмите-възложители на въпросния обект, който включва 14 вилни къщи са две - "Саут инвест груп" ООД и "Куин Пропъртис" ООД. Следователно двете фирми са глобени с по 1000 лв. 

"Биволъ" твърди, че глобата от 1000 лв. се прилага за частни лица, а не за юридически лица, за които са предвидени десетократно по-големи глоби за същите нарушения. Законът за устройството на Черноморското крайбрежие предвижда глоби в размер от 1000 до 50 000 лв в зависимост от нарушението. 

Налагайки минималната глоба, предвидена за частни лица, Лапчев ощетява държавата и облагодетелства Цигуларов и Атанасов, които са собственици на "Куин Пропъртис".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!