Скандал при първата копка на обхода на Ахелой

OFFNews - Бургас 02 ноември 2017 в 18:22 6392 1

Снимка OFFNews

Бъдещият обход на Ахелой

Жители на Ахелой влязоха в остър спор с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ по време на първата копка на обхода на Ахелой. Те поискаха от инж. Дончо Атанасов проектът да бъде преработен и да бъде изградено кръгово вместо надлез над общинския път Тънково – Ахелой.

С този надлез, ние, от Ахелой, нито можем да слизаме от този път, нито да се качваме, ставаме изолирани. Става като магистрала – минава пътят покрай нас, а ние не можем да го ползваме“, коментираха ядосаните граждани.

Местните обвиниха представителите на държавата, че не е имало обществено обсъждане на проекта, но Дончо Атанасов бе категоричен, че даже е присъствал на събранието в Ахелой. Единственото, което Атанасов им обеща, че ще разгледат идеята им да се включват в пътя, но проектът няма да бъде преработван, защото ще го забави с поне две години.

Участъкът трябва да бъде завършен до края на 2018 г., а още за летния сезон да може поне частично са се ползва и да намалят задръстванията между Поморие и Равда.

Остават още два участъка между Бургас и Слънчев бряг. Това е обходът на Поморие и северният обход на Бургас – връзката от АМ „Тракия“ към Ахелой и Слънчев бряг“, коментира Дончо Атанасов.

Обходът на Ахелой е около 5 км., четирилентов е, излиза на кръговото кръстовище на с. Равда. Около 23 млн. лв. е неговата стойност, осигурени са от държавния бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

1

senester

03.11 2017 в 13:31

На софиянци им дреме как от Ахелой ще ползват обхода.Тяхната цел е да си стигат до имотите си по морето бързо.Не може София да ти е столица и ти да си преуспяваща държава,няма как...
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл