Облекчават трафика по пътя за Слънчев бряг

OFFNews - Бургас Последна промяна на 02 октомври 2017 в 14:22 2146 0

Снимка gramofona.com

Задръстване преди Ахелой

Трафикът за и от Слънчев бряг ще е облекчен от следващото лято. Ангажиментът е поет от Агенция „Пътна инфраструктура“, посочи на пресконференция депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев.

До една седмица трябва да започнат строителните дейности по два от най-натоварените участъци – обходът на Ахелой и разширението на пътя между Поморие и Ахелой, който трябва да стане четирилентов.

Обходът на гр. Ахелой, който трябва да изкара движението от центъра на градчето, е със срок за изпълнение една година. От АПИ са поели ангажимент, че до началото на летния сезон, движението по него ще бъде пуснато частично, поне в едното платно.

Преминаването през Ахелой и чакането на светофара в града образуват всяко лято километрични задръствания и в двете посоки на движение.

От ГЕРБ – Бургас посочиха, че са осигурени средства и за друг участък в региона. Пътят между Царево и Малко Търново, през Граматиково, ще бъде ремонтиран, каза Ивелина Василева. Участъкът, който е в ужасяващо състояние и не е рехабилитиран близо 40 години, пострада още повече от дъждовете през миналата седмица, а местните готвят и протест, за да обърнат внимание на държавата към себе си. Василева посочи, че е осигурено финансиране още до края на годината да се изготви проект за пътя, а през следващата ще започнат и самите ремонтни дейности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови