Сириецът-камикадзе няколко месеца се разхождал свободно в София

OFFNews 26 юли 2016 в 08:42 5703 4

Снимка Нова тв

Сириецът-камикадзе, който се самовзриви в Германия, се е разхождал свободно три месеца из София. 

Това заяви председателят на Държавната агенция по бежанците Петя Първанова по Нова тв. От думите й стана ясно, че в поведението на Мохамед Д. не е имало елементи на радикализация по преценка на ДАНС. Докато чака процедурата по получаване на статут на бежанец или закрила, всеки подал молба за това, има право да се движи свободно, обясни Първанова. 

Мохамед Д. е влязъл в страната ни през септември 2014 г., получил е документ за закрила през декември. При пристигането си той е бил настанен в Регистрационно-приемателен център в София. След получаване на статута е напуснал страната ни легално и е отишъл в Германия.

Германските власти са поискали депортирането му у нас, но България е отказала, допълни Първанова. Според нея мигрантите продължават да използват България като транзитна страна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

26.07 2016 в 12:16

Еми той тука се е депресирал момчето, като не са му дали веднага меченце и той му е станало тегаво и после като му казали че го връщат там къде нема мъни фор нотинг и чикс фор фрий и се е гръмнал...буквално...

15256

3

mendi

26.07 2016 в 11:51

Като тоя са хиляди!
Хиляди са минали през България, Гърция, Македония, Италия, Испания или от където са намерили коридор!
Само чакат удобен момент или пък "контактора" в гвавата им да залепи и ще тръгнат да колят, газят, стрелят или взривяват защото не са съгласни с културата и религията на страната гостоприемник! Ходете им обяснете на тия за толерантност!

12052

2

Emilatt

26.07 2016 в 10:23

И какво като е бил в България. Другите терористи не са били. Голямо напъване за новина!