Синдикат иска безплатни тестове за учители и ученици

OFFNews Последна промяна на 17 ноември 2021 в 08:34 510 0

Учениците от прогимназия и гимназия да се върнат в училище след промяна на насоките и след осигуряване на безплатните тестове от държавата, искат от синдикат "Образование".

Според организацията някои училища в страната плащат бързите антигенни тестове от бюджета си.

Решението на МЗ, тестовете да се правят в училище с доброволци – учители, директори и родители се оказа лишено от логика, защото заболеваемостта е под математическата нула и лишено от смисъл и защото на родителите може да се вярва и тестовете трябва да се правят в домашни условия. Новият здравен министър трябва веднага да отмени тази спорна практика, посочват от "Образование".

Според тях организацията по доставка на тестовете е "крайно неорганизирана и създаваща турбуленции на учителските колективи и създава неравен шанс към учениците в отделните училища и различни области"

"Училищата за сметка на собствените си бюджети купуват тестовете за учителите, защото допълнителните средства не са достигнали в училищата, а можеше държавата да осигури тези тестове и за учителите", посочват от синдиката и настояват тестовете за всички ученици и за всички учители, ако останат като задължение, да се осигуряват от държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови