Силен вятър в 12 области, започва затопляне

OFFNews 14 януари 2022 в 06:00 928 0

Снимка Pixabay

Потенциално опасно ще е времето в 12 от 28-те области на страната днес. Там ще духа силен вятър от запад-северозапад с пориви до 20 метра в секунда, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология.

Областите са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Пловдив и Пазарджик.

Сутринта ще е студена с преобладаващи минимални температури между минус 8° и минус 3°, в София - около минус 6°. През деня облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево. Вятърът ще се усили и ще е умерен, в Горнотракийската низина и Дунавската равнина - силен от запад-северозапад. С усилването на вятъра бързо ще се затопли и максималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София - около 5°.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността до обяд на места над планините в Западна България. Ще духа силен до бурен вятър от север-северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Северното Черноморие до обяд облачността ще е по-често значителна, по Южното ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 55 мин. и залязва в 17 ч. и 16 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 20 мин.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови