Сидеров поиска радикална промяна в здравната система

OFFNews Последна промяна на 04 октомври 2018 в 11:08 786 0

Волен Сидеров

Волен Сидеров се обяви за радикална промяна в здравната система вместо готвената от здравния министър Кирил Ананиев поетапна реформа.

Партия "Атака" имала концепция за промяната, но в същото време ГЕРБ имали по-либерално пазарно виждане, коментира Сидеров в интервю за сутрешния блок на БНТ.

"Здравната система беше сбъркана от 1997 г. насам", заяви той. По думите му здравната каса сега има ненужно голяма администрация, която не е ясно с какво се занимава.

"Министър Ананиев се опитва да направи подобрения, но в грешно построена система. Каквито и подобрение да направи, тя е сбъркана конструкцията. Защо да не помислим за радикална промяна на тази система? Да се включва така здравната услуга, че да бъде наистина услуга. Защото не може болницата да е търговско дружество, това не е пазар. Не може всяка една доставка да бъде давана в ръцете на частна фирма", заяви лидерът на "Атака". По думите му доставки на лекарства могат да стават чрез касата, а не чрез отделни фирми.

Той коментира и искания от БСП вот на недоверие заради здравната политика. Не е ясно какво искат БСП, те си решават вътрешнопартийни проблеми. Идеята за вот на недоверие заради здравеопазването била дадена от вътрешния опонент на Нинова Михаил Миков, посочи Сидеров. Те нека да го направят този вот, няма да мине, защото общественото мнение каза ясно, че алтернатива на това в момента няма, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови