Ще бъде предимно слънчево, но с краткотрайни валежи

OFFNews 13 юни 2024 в 05:40 469 0

Времето

Снимка БТА/AP

Времето

Преди обяд облачността ще е разкъсана, на много места ще е предимно слънчево. Около и след обяд отначало в планините и планинските райони, а по-късно и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, според прогнозата на НИМХ.

В Северна България има условия за интензивни валежи и градушки, които ще продължат и през нощта срещу петък. Вятърът ще е слаб.

Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°, малко по-ниски ще са в Северозападна България, в София - около 29°.

Над планините ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явления в Стара планина. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 25°, на 2000 m - около 16°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, преди обяд до предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, в отделни райони, главно по северното крайбрежие ще са значителни по количество, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки.

Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-25°, по-ниска на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Богословът доц. д-р Константин Нушев в студиото на OFFNews