Шофьорът, блъснал майка с децата й: Избягах, защото много се уплаших

OFFNews 25 септември 2016 в 13:24 12785 1

Снимка бТВ

Шофьорът от Ямбол, който блъсна майка с количка, поиска прошка от пострадалата жена. 31-годишният Яни Колев твърди, че карал с 30 км. и не видял децата. 

Колата се завъртя, не съм карал с бясна скорост, обяснява Колев пред бТВ. Той има девет административни наказания по Закона за пътищата, а книжката му е била отнемана за шофиране в нетрезво състояние. 
Инцидентът стана преди седмица, в 8,30 ч. сутринта с кола на приятел Колев слиза към центъра на града. „В последния момент като се завъртя колата, видях само жената, но не видях, че с нея има деца", казва още мъжът.

31-годишната майка беше ударена, докато се качва на тротоара с двете си деца – на 6 години и бебе в количка. Шофьорът избяга, но заради спукана гума колата се блъсна в ограда. Колев оставя автомобила в центъра и се прибира. 

"Много се уплаших, стъписах се, и аз не мога да си обясня. Голяма паника, голям страх. Прибрах се в къщи, пуснах щори, всичко, изключих телефони, стоях на тъмно и не знаех какво се случва. Около 16 ч. звъннах на майка ми. Тя изпрати вуйчо ми и отидох с него в полицията,сам нямах кураж", уточни Яни Колев.

Той си обяснява случилото се с технически проблем в колата. Пробата му за наркотици е отрицателна. Отрича да е пил. Губил е книжката си за 0,56 промила алкохол в кръвта и е с 9 глоби от КАТ за шофиране без колан и превишена скорост.

Съдът в Ямбол пусна Колев под гаранция. А майки от града откриха подписка с искане за постоянното му задържане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!