Мъжът, блъснал майка с деца, имал 9 наказания от КАТ

OFFNews 19 септември 2016 в 08:03 8326 5

Мъжът, блъснал майка с деца, имал 9 наказания от КАТ

Мъжът, който блъсна майка с две деца на пешеходна пътека и след това избяга, е имал девет наказания от МВР за нарушение на правилата за движение. Две от провиненията са свързани с шофиране след употреба на алкохол и за шофиране с превишена скорост. 

Това каза пред Нова тв окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев. Часове след като бил задържан, 31-годишният ямболия изглеждал като употребил алкохол. Това обаче тепърва ще се доказва от съдебно-медицинска експертиза. На мъжа е взета кръвна проба, към момента той е в ареста и от снощи е обвиняем, обясни прокурор Дойчев. 

"Лицето не дава обяснения за причините, поради които е напуснал местопроизшествието. Признава, че той е управлявал автомобила", каза обвинителят. 

Обвиняемият е с постоянна месторабота в Ямбол и няма криминални регистрации, но 9 пъти е наказван за нарушение на правилата за движение, сред които има са и двете за управление на МПС с висока скорост и шофиране след употребата на алкохол. 

Прокурор Дойчев поясни, че обвинението срещу него е за причиняване на телесна повреда при управление на МВП и при нарушение на правилата за движение, като в квалификацията е взето предвид и напускането на мястото на местопрестъплението. За това той може да получи от 1 до 6 години затвор. 

От удара в неделя пострада майка с двете ѝ деца - бебе на 1 месец и момче на 7 години. Бебето е с охлузване, а майката е с комоцио и няма спомен от случая. 7-годишното момче се отървало с уплах. 

Майката Емилия не помни нищо от случая. "Спомням си, че щяхме да ходим на рожден ден, облякох децата и от там нататък какво се е случило не помня", разказа тя пред Нова тв. Лекарите в болницата ѝ разказали, че я блъснала кола. "Изобщо не се чувствам спокойна. Винаги, когато тръгваме с децата и количката през парка, защото там е по-спокойно, когато тръгнем по главната улица е ужас, правят път на пешеходната пътека и не чакат да преминат", обясни Емилия.

Според разследващите заради високата скорост шофьорът не успял да вземе завой, колата се качила на тротоара, където ударила в гръб майката с двете ѝ деца, след което избягал. На 200 метра той отново качил автомобила на тротоара и се блъснал в ограда, след което изоставил колата в центъра на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

5

nickplam

19.09 2016 в 11:29

Не мога да си обясня, как може да има толкова много наказания, дори 2 за употреба на алкохол и свободно да си шофира по пътищата!

13546

3

BARAСK OBANANA

19.09 2016 в 09:48

Сега да ги лежи и десетте наказания с натрупване.
 
X

Да помогнем на украинските деца!