Шествие с жълти жилетки и молебен в Перник заради водния режим

Прокуратурата вече не разследва министри за кризата, каквото бе първоначалното ѝ намерение

OFFNews 29 декември 2019 в 08:22 5091 3

Снимка OFFNews

Гражданско шествие и молебен за дъждове организират перничани днес заради въведения на 18 ноември воден режим в общината. Организаторите призоваха участниците да носят жълти жилетки.

Събитието ще започне в 12:30 ч, когато хората се събират пред сградата на Съдебната палата. После ще продължат по улица "Търговска" към площад "Кракра Пернишки". Там ще бъдат огласени техните искания и ще има изявления пред медиите. Част от исканията са съд и присъди за отговорните за кризата и осигуряване на алтернативен източник за водоснабдяване на града.

В 13:30 ч в храм "Свети иван Рилски" ще бъде отслужен молебен.

Събитието е организирано от Инициативен комитет "Спаси Перник" заради задълбочаващата се криза в общината. В момента градът и селата около него са на двуразов воден режим, като часовете на подаване на водата бяха намалени от средата на декември.

Междувременно недоволството не стихва и заради усещането, че няма ясен отговор на въпроса кой е виновен за водната криза и изпразването на язовир "Студена". Макар първоначалното заключение на прокуратурата в Перник да бе, че отговорни за кризата са двама министри - Нено Димов и Петя Аврамова, само преди два дни бе обявено, че разследваните са други - общинската и областната администрация в Перник и местното ВиК дружество. И двете разследвания са под специалния надзор на новия главен прокурор Иван Гешев. От прокуратурата не коментираха защо е отпаднало първоначалното заключение за двамата министри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

3

order

29.12 2019 в 11:50



"Нощта ражда из мъртва утроба
вековната злоба на роба:
своя пурпурен гняв -
величав..."



"Мъглиж бе пръв..."

15414

2

Hihi1981

29.12 2019 в 10:36

Нено Димов бил поканил шамани за молебена!!!

18551

1

Нострадамус

29.12 2019 в 08:51

Вместо да се организираме и свалим от власт некадърните крадци и престъпници от Шайката ГЕрП, виновни за всички катастрофи в България, някои манипулират обществото със шествия и молебен за дъждове...