Шефката на Фонда за лечение на деца подаде оставка

ОFFNews 20 март 2014 в 18:28 2694 4

д-р Ива Станкова

Директорът на Фонда за лечение на деца д-р Ива Станкова е подала оставка, съобщи здравният министър Таня Андреева.

Станкова вече е представила отчет за работата си пред министъра, но не е пожелала да коментира мотивите за оставката си, които били лични.

"Очевидно има проблеми и те не са от вчера, но по ред причини фондът трябва да има нова философия, по която да съществува и да не се допускат подобни трусове в работата му", обясни здравният министър.

Андреева подчерта още, че д-р Станкова не е забавила дейността на Фонда умишлено. При проверка на Министерството на здравеопазването се оказа, че в 24 от проверените 37 случая има забавяне на решенията на Фонда с между 5 и 54 дни.

Причините за това били основно три - нарастване на броят на децата, които търсят лечение в чужбина; външните експерти към фонда; които забавили своите становища; болниците в чужбина пък бавели своите оферти.

Все още не е ясно кой ще бъде новият директор на фонда.

Преди седмица министър Таня Андреева даде едноседмичен срок на д-р Станкова, в който тя да реши дали е способна да управлява поверената й институция, или да се откаже. Тогава Станкова подчерта, че предпочита да остане на поста си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови