Шефът на АПИ не вика като глашатай, но тръгна на обиколки из Софийско (видео)

OFFNews 19 февруари 2020 в 17:32 7054 4

Снимка АПИ

Георги Терзийски, шеф на АПИ и Николай Гюров - кмет на район Панчарево

След разпореждането на министър-председателя Бойко Борисов по-рано днес към председателя на АПИ Георги Терзийски "във всеки център на населеното место отиваш лично и заставаш на площада и като едно време тея глашатаите (викаш): "Няма да има винетки, няма да има винетки. Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш тогава", Терзийски реши лично да разговаря с кметовете на Бистрица, район Панчарево, Нови Искър и Банкя.

"Информирах кмета на Бистрица, че съгласно поисканите от Столична община промени и нашата готовност да ги приемем, за участъка от третокласния път от Софийския околовръстен път до с. Железница няма да се заплаща винетна такса" - каза председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ пред журналисти след срещата си с кмета на Бистрица Самуил Попов.

По-късно днес Терзийски разговаря и с кмета на район Панчарево Николай Гюров и обясни, че споразумението между АПИ и Столична община ще бъде подписано, след като бъдат приети с решение на Министерския съвет промени в Списъка на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътната инфраструктура – винетна такса. 

"Със Столична община водим разговори от дълго време, но тъй като в момента въвеждаме системата с два вида таксуване – винетна и тол такса, трябваше да бъдат направени анализи за това какви ангажименти да поеме общината за поддържането на участъците, за които тя предлага да не се плаща винетка", каза председателят на АПИ.

Той уточни, че въпросните участъци няма да бъдат освободени от тол такси на база изминатото разстояние за превозните средства над 3,5 тона.

Георги Терзийски заяви, че се полагат всички усилия за успешното въвеждане на тол системата от 1 март:

"Това е изключително тежък процес, свързан както с техническа част, така и със съобразяване на интересите на всички заинтересовани страни."

Освен разговори с кметовете на Бистрица и на район Панчарево, председателят на АПИ се обади по телефона и на кмета на Банкя Рангел Марков.

Предстои среща с Марков, както и с кмета на Нови Искър Даниела Райчева.

Ето и видеото, в което Борисов разпореди на Георги Терзийски да "обикаля площадите и да вика като глашатай":

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  4188

  4

  Тончо

  19.02 2020 в 18:47

  Този човек няма ли достйнство? Пред цялото общество да те направят за посмешище и да си трае с подвита опашка, вместо да изока като в разказа на Чудомир...

  3910

  3

  Georgi Gracata

  19.02 2020 в 18:14

  Георги Терзийски доста неща съм виждал в живота но да ядеш това което изхождаш не бях видял.Евала Борисов,ако досега имах някакво колебание сега вече съм уверен,че в ГЕРБ членуват киликанзери(приплод от ипотентна вещица и педерас дявол).За теб ще гласувам защото надмина и двамата си учители Царя и бай Тошо.Още един мандат и ..............?!?!

  5923

  1

  seawarrior

  19.02 2020 в 17:49

  Перфектният чиновник, сритат го по задника, той си обръща и другата страна за угода на началството. Такива безгръбначни нямат мярка за достойнство.

   
  X

  За политиката