Борисов към АПИ: Защо ми правите тези номерца? Как ще плащат хората от Нови Искър, Банкя или околните места винетки?

Не може да ми изкарвате хората на улицата за някаква абсолютна глупост. Отивате на площада като глашатаите и викате 3 пъти: Няма да има винетки!

Ирина Евгениева 19 февруари 2020 в 10:47 14083 14

"Защо ми правите тези номерца? Нали знаеш колко бързо ще се разправям с вас? Как може да ми изкарвате хората на улицата за някаква абсолютна глупост? Как ще плащат хората от Нови Искър, Банкя или околните места винетки? На изборите за София те гласуваха ли за кмет на София? Репетирате дали ше ви оправа още днеска, или кво? Провокирате ме дали много бързо ще го направя, или до следобед", попита министър-председателят Бойко Борисов преди началото на редовното заседание на Министерски съвет.

Разгневен, Борисов разпореди на председателя на управителния съвет на "Агенция пътна инфраструктура" Георги Терзийски: "Във всеки център на населеното место отиваш лично и заставаш на площада и като едно време тея глашатаите (викаш): "Няма да има винетки, няма да има винетки. Викаш по три пъти няма да има винетки, обикаляш и се прибираш тогава". 

"И още един път, ако ми направите така да се задъхам преди Министерски съвет, ше бъде много бързо критично за вас", предупреди Борисов.  

Вчера жителите на Нови Искър заявиха, че ще излязат на протест и днес. Снощи те блокираха за четири часа пътя към столичния квартал, а недоволството им бе породено от липсата на яснота дали ще трябва да плащат винетки до София. След включването на камерите на тол системата в контрола за платени такси стана ясно, че така и не е уреден спорният въпрос как да не се изисква винетка при пътуване между София и населените места, които са част от общината.

Към момента за Северната скоростна тангента, пътя за Банкя и този за Панчарево ще е необходима винетка, а хората без такава ще бъдат глобявани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

13

Evropeets

19.02 2020 в 22:19

Може нещо да не съм разбрал, обаче помогнете ми моля да разбера следното: как може един полуграмотен дебил, малък и жалък клоун с мозък колкото една таблетка аспирин да заема мястото, което заема?
Кой го избра това нещо заедно със свитата му дегенерати?

4109

12

Дедовия

19.02 2020 в 19:34

И тоя каруцар щял да ми се кандидатира за президент!!? Аланкоолу, след Радев ти можеш само да миеш кенефа на Президентството.

3910

11

Georgi Gracata

19.02 2020 в 18:25

Ето това му трябва на ГЕРБ- ГЛАШЕТАЙ да разгласява бисерите на Борисов! Бай тошо имаше едно изказване: Днес откриваме завод за полупроводници но до година ще правим цели.Още един мандат и няма да има нужда да ни цепни бомбичка!

17156

9

aviatora

19.02 2020 в 13:58

Мутро, банкя и Нови Искър не са нито София, нито България!!!

25665

8

Victimized

19.02 2020 в 13:47

""И още един път, ако ми направите така да се задъхам преди Министерски съвет, ше бъде много бързо критично за вас", предупреди Борисов. "

Това си е откровена мутренска заплаха.
Не може ли като нормален човек да им каже, че ако не си вършат работата ще бъдат освободени, ако извършат нередности или престъпления на работното място, отиват в съда и им се отнема възможността да работят на държавна служба. Какво означава, ще бъде критично за вас?

3101

5

Генчо Генчев

19.02 2020 в 11:37

Така добичето управлява държавата.