Шалом: Думите на Каракачанов за соросоидите напомнят за нацистката пропагандна машина

OFFNews 09 август 2020 в 22:33 10343 3

Организацията на евреите в България "Шалом" излезе с критична позиция по повод изказването на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов (ВМРО).

Днес Каракачанов заяви, че "соросоидни НПО-та искат да вземат властта, за да въведат гей бракове”.

Попитан дали протестите могат да бъдат опорочени или окървавени, той заяви:

“Не може в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки извън парламента да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. И в името на какво? Да въведеш гей браковете и да ми създаваш джендър република. Съжалявам, не съм съгласен. Няма нормална държава, в която някой атакува органите на реда и го посрещат с баница и с кисело мляко. Няма такава държава".

По този повод "Шалом" пишат, че са силно обезпокоени. В позицията им се казва още:

"Замесването на името на Джордж Сорос, унгарски евреин, оцелял от Холокоста и един от най-големите съвременни филантропи, е не само неумесно, но и напомня за времената, когато нацистката пропагандна машина е давала евреите за “пример” за постигане на користните си политически цели.

През последните години името на Сорос, съответно термина “соросоид” се използва от всички крайно-десни организации и политически лидери в Европа и САЩ, като част от конспиративни теории, включително свързани и с разпространението на COVID-19 от евреите-ционисти.

И въпреки че тези теории, свързани с името на Джордж Сорос, не споменават неговия еврейски произход, те имат силно антисемитски характер и служат за основа за намесването на евреите в социално-икономическите процеси в държавите по света.

Българският народ нееднократно е доказвал своята толерантност и непримиримост към човеконенавистните идеологии в обществото. Преминаваме през много тежък, екзистенциален период от нашата българска история и не трябва да допуснем езика на омразата да завладее българското общество.

Призоваме българските политици да не замесват името на Джордж Сорос в различни конспиративни теории, както и да не допускат разпространението на неонацистка идеология в обществото".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

3

elbarbudo

10.08 2020 в 00:26

гузен негонен бяга!

10910

1

1Sion1

09.08 2020 в 23:28

Сигурно и Израел са антисемити, щото не дават на тоз помияр да припари там.