Quantcast

Сезонът за изборни туристи е открит. В Китен

OFFNews Последна промяна на 16 април 2019 в 14:07 4048 1

За засилена регистрация на “изборни туристи” съобщи кметът на Китен. Те са в пъти повече от предишни години и според жителите на градчето интересът им е свързан с предстоящите местни избори, съобщава Нова телевизия.

Още в края на миналата седмица кметът на Китен забелязала наплива от хора, които искат адресна регистрация.

„Идват хора, които са непознати, не живеят в и се записват по настоящ адрес в Китен”, коментира Дора Павлова, деловодител кметство Китен.

В администрацията на общината направили справка за няколко години назад. Обикновено през април идвали по 1 до 3–ма новорегистрирани. Тази година броят им вече е 26 човека.

„Говоря за хора, които нямат абсолютно никаква връзка с нашето населено място”, обясни Катя Вълчева, кмет на града.

И тя разказва, как преди няколко дни е отказана адресна регистрация на двама жители на Чирпан заради липса на документи от собственичката на имота. От кметството им изпратили становище по официален път-в Чирпан.

„И в понеделник те идват, заявяват. Във вторник аз им връщам отказ, в сряда те го получават лично, всеки един от тях, забележете в Чирпан. Нали уж се регистрират тука, ще живеят тука. Защо си получават два дни след това документи и писма там, в Чирпан. Това обаче не пречи на същата тази наша съгражданка след два дни да докара други двама човека”, допълва градоначалникът.

А местните не вярват, тъй като туристическият сезон ще започне най-рано след два месеца и затова негодуват.

„Еми те идват постоянно, постоянно идват, с БМВ-та, с не знам какво. Това е, външни хора ще ни определят съдбата на Китен. Аз съм против това нещо, ама никой.. законът позволява”, споделя Милен Лалов, жител на морския град.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

1

Hissarion

16.04 2019 в 15:05

Китен е ключово село в кампанията. Който го спечели, печели изборите. Затова е тази подмолна операция там.