Септември започва с жега, от 2 до 36 градуса през месеца

OFFNews 30 август 2019 в 09:40 2363 0

Снимка Александра Маркарян

Септември започва с жега, температурите през месеца ще варират от 36 до 2 градуса. Валежите ще са под нормата. 

През първите няколко дни от месеца ще е предимно слънчево и в по-голямата част от страната горещо, с максимални температури между 31 и 36 градуса. Към средата на първото десетдневие от северозапад на югоизток ще премине слабо изразено атмосферно смущение и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, сочи прогнозата на НИМХ.

През втората половина от периода температурите относително ще се понижат, но отново ще са по-високи от обичайните. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. В края на десетдневието облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд.

През първата половина от второто десетдневие температурите ще бъдат близки и по-високи от обичайните, а времето ще е спокойно и предимно слънчево. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения с превалявания има около 14-15-и, когато и температурите относително ще се понижат.

През третото десетдневие температурите бавно ще се понижават. През повечето дни от периода ще е относително сухо и спокойно. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения с валежи има около 22 септември, 26 септември и в края на месеца.

На 23 септември в 10.50 ч. идва астрономическата есен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови