Седмицата започва с дъжд, студ и вятър

OFFNews 14 март 2016 в 09:06 3168 0

Седмицата започва с дъжд, студ и вятър

Жълт код за силен вятър е обявен за 12 области в страната – Русе, Разград, Силистра, Добрич, Търговище, Шумен, Варна, Сливен, Ямбол, Бургас, Кърджали и Хасково.

По Черноморието е обявен оранжев код за силно вълнение и силен вятър над морето. Вятър от север-североизток ще е със скорост 17-20 м/с с пориви до 24 м/с. Вълнението ще е 4-5 бала.

Времето днес ще остане по-студено. Заради ниските температури дъждът на места ще премине в сняг. Сутринта температурите в страната бяха между 1 и 6 градуса, като максималните температури през деня ще достигнат 4-9 градуса. До обяд обаче дъждът постепенно ще спре в цялата страна, а вечерта вятърът ще стихне. По високите части на планините има снежна покривка и там вятърът ще бъде бурен на места.  

В Дунавския басейн и днес се очакват повишения на нивата на реките Лом, Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра и Русенски Лом – горно течение, в резултат на валежите. Нивото на Дунав при Калафат – Видин е в зоната на "Защита от наводнение" по румънската система и слабо ще се понижава.

За Искър до 15 март водните количества ще бъдат над средната многогодишна стойност. За Янтра и Русенски Лом нивата ще са над средните стойности. По-съществени повишения се очакват във водосбора на Черни Лом. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови