Времето днес: Валежи от дъжд и сняг

OFFNews 13 март 2016 в 07:02 4252 1

сняг

В Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът временно ще се примесва със сняг. Преди обяд валежите от дъжд ще обхванат и крайните северни райони.

В Западна и Централна България валежите ще са значителни. Ще духа умерен североизточен вятър, който през деня ще се усилва и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Над планините ще е облачно, по върховете мъгливо, с валежи от сняг. В планините от Източна България валежите ще са от дъжд. Ще духа умерен временно до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 3 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Над южните райони с валежи от дъжд, като до обяд ще завали и по Северното Черноморие. Ще духа умерен североизточен вятър, който постепенно ще се усилва. Максималните температури ще са 7-9 градуса, температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, и до вечерта ще се усили до 3-4 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки