Седмицата започва с дъжд, сняг и вятър

Жълт код е обявен в почти цялата страна, до минус 10 градуса сутринта в четвъртък и петък

OFFNews 22 март 2021 в 06:04 1901 0

Седмицата започва с дъжд и сняг. Снежната покривка ще се увеличи, северен вятър носи още студен въздух. В Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. Жълт код е обявен в почти цялата страна. 

Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса, според прогнозата на НИМХ.  

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен югоизточен вятър, по високите части от югозапад. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от север-североизток и ще се усили. С него ще нахлуе още студен въздух и ще има условия за виелици и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1, а на 2000 метра – около минус 3 градуса. 

Край морето също ще е облачно, ветровито и дъждовно. На брега и сред вълните от 3 бала термометрите ще се качи до 8 градуса. 

Утре вятърът в източната половина от страната ще остане от север-североизток, умерен,застудяването ще продължи; в западната част от страната вятърът ще отслабне, в северозападните райони временно ще бъде от северозапад. Ще преобладава облачно време. На много места, главно в Западна и Централна България, ще превалява слаб сняг. По-късно през деня облачността временно ще се разкъса. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 1 и 6 градуса. 

В сряда вятърът от северната четвърт отново ще се усили. На много места ще има слаби валежи, предимно от сняг. Ще се понижат и минималните температури. В четвъртък и петък ще остане сравнително студено, макар че дневните температури ще се повишават; сутрешните ще са ниски, на места, главно в Западна България до минус 10, минус 12 градуса.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови