СДВР пусна клип с диви абитуриенти: Не правете така на вашия бал!

OFFNews 17 май 2017 в 10:33 6671 2

Столичната полиция разпространи видеоклип с опасно поведение на абитуриенти с цел да предупреди тазгодишните завършващи какво да не правят по времето на баловете.

"Абитуриентските празници винаги са изпълнени с много емоции и вълнуващи преживявания. В празнично настроение човек е склонен към компромиси, но когато те са свързани с неправилно поведение на пътя, това може да доведе до пътен инцидент и наранявания", пишат от СДВР.

За да запазите празничното настроение, от столичната полиция съветват:

Спазвайте Закона за движението по пътищата

Погрижете се за своята безопасност

Не позволявайте рисковото поведение на приятели да ви постави в опасност от пътен или друг вид инцидент по време на абитуриентския бал.

Ако ще шофирате, не пийте алкохол.

Навреме си осигурете трезвен и опитен водач на празничната кола. Изпитият алкохол подвежда към „смели” решения, а крайният резултат е нежелан.

От полицията се обръщат и към родителите на абитуриентите:

За сигурността на своите абитуриенти предложете им истински да се забавляват на бала, а вие или друг да поеме ангажимента да шофира. Дори да са правоспособни водачи, за предпочитане е абитуриентите да не сядат зад волана, когато са в особено емоционално състояние и лесно може да допуснат грешки. Ако все пак за деня на бала или за следващите празнични дни предоставите на своя абитуриент семейния автомобил, поговорете с него за опасностите на пътя. Доброжелателно го предупредете: да не си позволява алкохол, да не кара рисково и да не се влияе от опасни спонтанни предложения за извънредни пътувания от страна на пийналата компания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8006

2

Вяра Димитрова

18.05 2017 в 14:44

Всяка година една и съща лудост,но виновни са родителите.А освен това абитуриентите са пълнолетни.Щом имат книжка и нарушават правилата за улично движение - подлежат на глоби и съответни санкции.Докога нашето общество и държава ще търпи идиотските им изцепки? И докога ще нарушават обществения ред и спокойствието на гражданите?Докато ги търпим и няма наказания.В цял свят младите хора завършват средно и висше образование- някъде да сте видяли такова чудо???