Създават военновъздушно училище в Долна Митрополия

OFFNews 17 април 2018 в 14:19 3366 1

Ген. Константин Попов

През 2019 година в Народното събрание ще бъде внесен за гласуване проект на решение за създаване на Военновъздушното училище (ВВУ) в Долна Митрополия. Това стана ясно днес на дискусия на тема “Военно училище, идеи и работещи модели”.

Дискусията се организира от Министерство на отбраната, след направеното от председателят на Комисията по от отбрана ген. Константин Попов, предложение за създаване на работна група от представители на министерствата на отбраната и образованието, на военните висши училища и други звена за ускоряване на процесът по създаването на Военновъздушното училище.

"На три основни неща е необходимо да отговори ВВУ: първо, на изискванията към новата среда на сигурност; второ - модернизацията на въоръжените сили; трето - военновъздушните сили трябва да затворят цикъла между образователната подготовка и реалните способности", каза по време на дискусията председателят на комисията ген. Константин Попов.

Той благодари на участниците в дискусията за намеренията на всички институции за създаване на ВВУ.

На дискусията присъстваха членовете на комисията по отбрана, които казаха, че ще подкрепят предложението за създаване на училището, министърът на отбраната, представители на министерство на образованието, Националния военен университет “В. Левски”, Военна академия “Г.С. Раковски”, Висше военоморско училище “Н. Й. Вапцаров” и др., от всички парламентарни групи, изразиха своето уверение, че техните парламентарни групи ще гласуват “за” възстановяването на Военновъздушното училище Долна Митрополия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

17.04 2018 в 14:49

То самолети още няма, вече военновъздушно училище откриват.