Съветниците от БСП против да се обжалва отмяната на скъпия билет в София

OFFNews 23 февруари 2017 в 11:24 2721 2

Снимка Архив

Съветниците от БСП в София са против общината да обжалва решението на съда за отмяна на скъпия билет.

Административен съд – София отмени вчера като незаконосъобразна Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община и приложенията към нея, приета на 14 април 2016-та. 

Приемаме решението на съда като победа на гражданите на София и справедливостта, се казва в позиция на БСП-София. В текста им се казва още: 
Напомняме, че ние, общинските съветници от групата на „БСП Лява България“, гласувахме единодушно против Наредбата и увеличаването на цената на билета за еднократно пътуване. Обжалвахме решението на СОС, с което беше приета тази Наредба, пред Областния управител на София град и взехме активно участие в делото пред Административен съд – София.
Решението на съда потвърди правотата на възраженията ни, че увеличението на цената на билета за еднократното пътуване от 1 лв. на 1.60 лв. е произволно определена, икономически необоснована, социално несправедлива и непоносима за гражданите. Увеличението на цената с 60% не гарантира качествена услуга и не стимулира софиянци да да ползват по-често обществения транспорт. Съдът е приел за основателни и аргументите ни, че увеличената цена на еднократния билет на практика прехвърли «икономическата тежест» само върху тези, които нямат финансовата възможност да си закупят дългосрочни абонаметни карти или ползват нямат нужда от такива.
Считаме, че решението на Административен съд - София за справедливо и законосъобразно, поради което то не следва да бъде обжалвано пред Върховния административен съд. Позицията на представителите на ГЕРБ и Столична община, че решението на СОС е отменено само поради процедурни нарушения са несъстоятелни и са опит да се удължи времето, през което хората да продължават да плащат скъпия еднократен билет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови