САЩ ни поздравиха за Националния празник

OFFNews 03 март 2014 в 11:41 4324 8

Държавния секретар на САЩ Джон Кери отправи поздравително послание до България по случай 3 март. То бе публикувано на страницата на Държавния департамент на САЩ.

„Когато празнувате този специален ден, знайте, че Съединените щати са партньор и приятел", пише Кери, като отправя най-добри пожелания към всички българи от свое име и от името на президента Барак Обама.

В посланието се казва, че за 10-те години, през които България е член на НАТО, българският принос е направил и двата народа по-спокойни.

“От Либия до Афганистан българският принос в глобалната сигурност направи страните ни по-силни, а народите ни по-спокойни за сигурността си. Когато празнувате този специален ден, знайте, че САЩ са партньор и приятел", се подчертава в обръщението.

Джон Кери не пропусна и да благодари на страната ни, че е била домакин на съвместни военни учения, като казва, че двете страни ще продължат да задълбочаваме своето партньорство в сферата на сигурността.

„Връзките между нашите два народа вече оформят едно по-добро бъдеще за следващото поколение. Около 7000 български студенти ежегодно пътуват САЩ за летни бригади, а все повече американци посещават България заради природните й красоти и уникална история на кръстопътя на Европа”, посочва още държавният секретар.

Джон Кери подчертава още, че двете страни увеличават двустранната търговия и инвестициите, засилват взаимодействието си в законодателната сфера.

„САЩ се гордеят от това, че имат близък приятел и съюзник в лицето на България”, завършва поздравителното послание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews