Сандов след проверката в ТЕЦ ''Брикел'': Служители са били в подчинение и са опъвали чадър

Натъкнах се на нещо много грозно. В България има места, които са все още феодализирани, каза вицепремиерът в оставка

OFFNews 17 юли 2022 в 09:26 23094 3

Борислав Сандов

Снимка БГНЕС

Борислав Сандов, вицепремиер и министър на околната среда и водите в оставка

Служители от Брикел са били в подчинение, опъвали са чадър и са прикривали нарушения, съобщи по bTV вицепремиерът и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов. 

В петък той излъчи онлайн опита си да направи проверка в ТЕЦ „Брикел“ в Гълъбово. По думите му охраната на предприятието отново е спънала проверките на институциите.

Сандов намекна за затварянето на ТЕЦ Брикел в Гълъбово

Това, което виждаме с очите си и в докладите, се разминават. Реших, че трябва да отида лично, без да информирам никого. Натъкнах се на нещо много грозно. В България има места, които са все още феодализирани, каза Сандов.

Със сигурност някои служители са били в подчинение, са опъвали чадър и са прикривали нарушения. Вероятно става въпрос за корупция, но ние нямаме правомощията да обследваме всички подобни връзки. Ще ангажираме други контролни институции и правоохранителни органи“, заяви Сандов.

„Нередностите бяха много видими. От комина на това предприятие излиза черен пушек, а не би трябвало да е така. По-големият проблем е, че 2/3 от всичкия този дим и прах излиза не от комина, а от сградата“, разказа още вицепремиерът в оставка.

По думите му става въпрос за много сериозни пропуски и вероятен „чадър“ от представителите на по-ниските нива на контролните институции на МОСВ и РИОСВ Стара Загора.

„Предстои да направим много сериозни проверки. Освен че кадрово ще се наложат смени, трябва да обновим изцяло апаратурата, така че тя да измерва и показва в реално време какво става там, за да няма възможност някой да прави фиктивен контрол“, каза Борислав Сандов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

3

Блейк7

17.07 2022 в 17:04

Директно затваряй!!! И Ковачки най-накрая да си получи всичко което заслужава!

9347

2

Анализи

17.07 2022 в 14:32

При мафиотска държава може ли да се очаква нещо друго. Последното нещо, което я интересува мафията е здравето на хората.

22547

1

dolivo

17.07 2022 в 11:45

изненадани ли сте? години безхаберие